Gå ner i vikt – Metoder för Viktminskning

Har du länge funderat på att tappa några kilon? Eller till och med provat att banta. Då vet du att det går, men att det krävs mycket vilja för att lyckas gå ner i vikt.

Det finns en hel del olika metoder att använda sig av, när man bestämt sig för att gå ner i vikt.

MEN! Bantning kan i grund och botten ske på tre sätt, nämligen via:

- Lägre energiupptag
- En ökad förbränning
- En kombination av ovanstående

Givetvis kan du få hjälp med din bantning genom att använda något verktyg, som t.ex. någon av dessa:

- Bantningspiller

- Spikmatta (För ökad blodcirkulation framförallt) (Ger både energi och lugn)

- Pulsmätare

- Stegräknare

Vissa väljer att strikt följa en ”färdig” diet, som till exempel GI-metoden, Cambridgekuren eller Atkinsdieten. Andra väljer att gå ner i vikt genom att använda sig av ”gå-ner-i-vikt”-produkter vilka fungerar som måltidsersättningar. Det förekommer även bantningspreparat som hjälper dig att banta tack vare att de ökar mättnadskänslan och således får dig att äta mindre. Viktminskning kan också ske via motion, det vill säga då en ökad förbränning medför viktnedgång. Om man vill kan man förstås kombinera ett minskat energiupptag med ökad förbränning. Inom till exempelvis ViktVäktarna arbetar man på det sättet. För att få veta om du behöver gå ner i vikt, kan du till att börja med räkna ut ditt BMI (Body Mass Index). Då det kan vara mycket individuellt vad som är bra och inte när det gäller att gå ner i vikt, kan det vara bra att konsultera en läkare eller dietist innan du sätter igång.

Butiker där du kan få hjälp på traven

GymGrossisten

Bodystore

Livsnödvändiga vitaminer
Vitaminer är livsnödvändiga, och brist på dessa kan leda till allvarliga bristsjukdomar. En gemensam nämnare för alla vitaminer är att de måste tillföras kroppen utifrån, antingen med maten eller med hjälp av olika kosttillskott. Vitaminer brukar delas in i de två huvudgrupperna vattenlösliga (B och C) och fettlösliga (A, D, E och K) vitaminer. Vattenlösliga vitaminer har inte möjlighet att lagras i kroppen utan måste hela tiden tillföras kontinuerligt. De fettlösliga vitaminerna å andra sidan kan lagras i kroppen under en längre tid, till och med under flera år. De fettlösliga vitaminerna är lätta att överdosera på grund av att de har svårt att blanda sig med vatten och med urinens hjälp ta sig ut ur kroppen. Äter man normalt, är detta oftast inte ett problem, däremot kan det vara värt att noga beakta om man använder sig av kosttillskott av olika slag. Följ därför alltid RDI (Rekommenderat Dagligt Intag).

Mineraler är också viktiga för kroppen
Mineraler fyller en viktig funktion i kroppen, när det gäller till exempel viktiga nervsignalsfunktioner och uppbyggnad av skelett och tänder.

Inom gruppen mineraler finner man:

- Fosfor
- Jod
- Järn
- Kalcium
- Kalium
- Koppar
- Krom
- Magnesium
- Mangan
- Molybden
- Selen
- Zink

Också mineraler måste tillföras kroppen utifrån genom maten eller med hjälp av kosttillskott. Vid normalt kostintag sker inget överintag av mineralerna och överdoseringsrisken är därför låg. Vid bruk av kosttillskott bör du däremot hålla koll på RDI för att undvika att drabbas av otrevliga följdtillstånd såsom förgiftning.

Hälsokost för hälsans skull
Hos din hälsokostbutik kan du köpa önskvärda produkter som till exempel viktminskningspreparat och kosttillskott i form av vitaminer och mineraler. Du kan också välja att gå igenom utbudet online i någon av de hälsokostbutiker som återfinns på nätet. Där kan du också jämföra priser samt läsa mer om produkterna.

SPA & Avslappning kan också hjälpa

Ett annat sätt för att enklare tappa vikt är att slappna av och inte stressa. Stress leder nämligen till en hel del dåliga saker både för din vikt och hälsa. Så att investera i någon SPA-Produkt är ingen dålig idé.

Populära SPA-Produkter

- Badbomb

- Vetekudde

- Spa-ljus

- Spabad / Jacuzzi

Sammanfattningsvis för att du ska lyckas med din viktminskning

Läs inte bara denna artikeln utan ta tag i det och ta ett steg framåt emot din drömvikt. Det spelar ingen roll om du börjar med att bara äta godis 2 gånger i veckan eller att du ska bada en gång per dag eller varför inte att du ska stressa mindre och sova minst 8 h per dygn. Så gör något i en riktning mot en bättre hälsa och förhoppningsvis leder detta att du går ner i vikt tills du får kroppen du vill ha.