Kärlek börjar oftast med dejting…

När läser begreppet dejting tänker man kanske en spännande träff med en individ man skulle vilja lära känna lite bättre. Vad innebär dejting för dig? Möjligen ser du det mest som en kul  grej, kanske ser du det mer som en möjlighet att finna din  rätte/rätta. Oberoende av vad du siktar på med din dejting finns det många olika sätt att mötas på.

Par som är kära

Många gifta har mötts genom bekanta eller kollegor. Kanske gick det till så att man träffades på en fest, eller så kanske man möttes i vardagen på jobbet eller på skolan. Eller så lärde man känna varandra via ett gemensamt fritidsintresse. Men även om det finns många skilda sätt att träffa den “perfekta”, är det numera i vårt tidsfixerade samhälle många som inte längre nöjer sig med att invänta ödet väntan på kärlek utan tvärtom satsar på aktiv och mer medveten dejting.

Medveten dejting, kan vara med hjälp av kontaktannonser i media och även genom nutidens stora, snabba och internationella kärleksmedium, Internet. På internet kan man i realtid komma i omedelbar kontakt med likasinnade genom till exempel chattar. Andra arenor för dejting över internet är sajter som bedriver kontaktverksamhet, olika forum liksom webb 2.0-fenomen liknande till exempel Facebook och Twitter. Men det finns tiotals fler, och vi har recenserat de flesta under dejtingsidor.

Hur kan då en ”anordnad” dejt gå till, efter att man har kontaktat någon som man vill lära känna bättre? Ett vanligt sätt att spendera en första dejtingkväll på, kan vara att gå på bio, en vinprovning eller gå på restaurang. Andra sätt kan bestå av att att ta en kopp kaffe ihop, umgås på hemmaplan med god mat och dryck, eller att gå på något spännande evenemang ihop. Andra nöjer sig med en enkel promenad. Andra bra tips är en mysig luftballongsflygning.

Vad det hela än leder till, har du i alla fall tagit chansen! Så om du är singel, vad väntar du på? Du har allt att vinna och inget att förlora.